سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴
نخستین فرهنگستان بازی کشور در مشهد افتتاح شد

حوزه/ نخستین فرهنگستان تخصصی بازی‌های فکری و سرگرمی‌های سالم با نام "سرزمین هنر، اثر، سرگرمی" با هدف ترویج فرهنگ بازی‌های بومی و تقویت پیوندهای فرهنگی در کشور افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، محمدعلی صباغی، امروز سه شنبه(۸آبان) در افتتاحیه اولین فرهنگستان بازی‌های فکری و سرگرمی‌های سالم کشور اظهار کرد: امروز اولین فرهنگستان تخصصی بازی‌های فکری و سرگرمی‌های سالم در کشور به طور رسمی با حضور خبرنگاران و مسئولان شهری راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به چندین سال تجربه و تولیدات در حوزه بازی‌های فکری، گفت: با توجه به نقش اثرگذار فرهنگ‌سازی در دنیا، تصمیم گرفتیم مرکزی ایجاد کنیم که نه تنها به بازی‌های فکری بپردازد، بلکه آثار هنری و میراث فرهنگی کشور را نیز در بر بگیرد. هدف ما این است که از این طریق، محتواهای فرهنگی ارزشمند تولید و بر اساس آنها بازی‌ها و سرگرمی‌های نوآورانه و مفید ارائه دهیم.

ساختار مجموعه سرزمین هنر

مدیر مجموعه سرزمین هنر تصریح کرد: این مجموعه در سه طبقه طراحی و ایجاد شده است. در طبقه اول، فضایی اختصاصی برای سرگرمی‌ها در نظر گرفته شده که در آن کانون‌های آزمایشگاهی قرار دارند تا بازی‌ها و سرگرمی‌های تولیدشده در این مرکز مورد بررسی قرار گرفته و برای عموم قابل دسترس شوند.

صباغی افزود: طبقه دوم به یک بازار مجازی برای صنایع دستی و میراث فرهنگی اختصاص یافته که با همکاری سازمان میراث فرهنگی به منظور حمایت از هنرمندان و عرضه محصولات با قیمتی نزدیک به رایگان راه‌اندازی شده است. در این فضا، تسهیلات ویژه‌ای برای صادرات و بسته‌بندی محصولات هنرمندان نیز فراهم شده است.

وی اضافه کرد: طبقه سوم که "سرزمین هنر" نام دارد، به مقوله پیوست‌های فرهنگی اختصاص یافته است.

مدیر مجموعه سرزمین هنر در این باره توضیح داد: رهبر معظم انقلاب بر اهمیت پیوست‌های فرهنگی محصولات تاکید داشتند و ما تلاش کرده‌ایم این مفهوم را عملیاتی کنیم. هدف ما از این بخش، ترویج استفاده از سرگرمی‌های سالم و غیر دیجیتال است تا خانواده‌ها بتوانند از فرصت‌های فرهنگی و تفریحی بدون نیاز به ابزارهای دیجیتال بهره‌مند شوند.

حمایت از هنرمندان و همکاری با نهادهای فرهنگی و دولتی

صباغی با اشاره به اینکه این مجموعه یک مجموعه خصوصی است که با نهادهای دولتی از جمله شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، و وزارت ورزش و جوانان همکاری می‌کند، افزود: این مرکز در تلاش است تا همسو با دیگر سازمان‌ها، نقش موثری در ترویج فرهنگ و هنر ایفا کرده و فضایی برای تولید و انتشار محتواهای فرهنگی و هنری برای جامعه فراهم کند.

وی تصریح کرد: به عنوان اولین فرهنگستان تخصصی در زمینه بازی‌های فکری و سرگرمی‌های سالم، گامی نوین در مسیر فرهنگ‌سازی و ترویج ارزش‌های فرهنگی کشور به شمار می‌آید و فرصتی تازه برای توسعه محصولات فرهنگی و هنری در ایران فراهم می‌سازد.

ارائه بازی‌های آموزشی و فرهنگی ویژه کودکان و خانواده‌ها در سرزمین هنر

مدیر مجموعه سرزمین هنر بیان کرد: این مجموعه علاوه بر ایجاد فضایی برای بازی و سرگرمی سالم، بازی‌های متنوعی را با هدف آموزش و آشنایی کودکان با فرهنگ ایرانی و مهارت‌های اجتماعی ارائه کرده است. از جمله این بازی‌ها، می‌توان به«بازی الفبازی» اشاره کرد که کودکان را با حروف الفبای فارسی و انگلیسی آشنا می‌سازد. همچنین، بازی‌هایی مانند «سیزده به در» با هدف نزدیکی بیشتر اعضای خانواده طراحی شده است تا همه افراد بتوانند در کنار هم تجربه‌های خوشایندی داشته باشند.

صباغی عنوان کرد: هر یک در قالبی ایرانی و زیبا، برگرفته از بازی‌های بومی اصیل ایرانی بازتولید شده‌اند. برای نمونه، بازی «قشم» نیز روش‌های تجارت و ماهیگیری جزایر جنوب ایران را به کودکان آموزش می‌دهد و با شبیه‌سازی جزیره تاریخی بلان، به آنان امکان آشنایی با فرهنگ تجارت در گذشته را می‌دهد.

پیوست‌های فرهنگی و جنبه‌های آموزشی بازی‌ها

وی یکی از ویژگی‌های برجسته بازی‌های سرزمین هنر، داشتن پیوست‌های فرهنگی و ویدئوهای آموزشی مرتبط با هر بازی دانست و افزود: این مجموعه تلاش کرده است تا هر بازی ضمن فراهم‌کردن امکان سرگرمی، از جنبه‌های آموزشی و کمک به مهارت‌های گفتار درمانی و ارتباطی نیز برخوردار باشد. به این ترتیب، بازی‌ها نه تنها کودکان را سرگرم می‌کنند بلکه مهارت‌های ارتباطی، یادگیری و فرهنگی آنان را نیز تقویت می‌کنند.

مدیر مجموعه سرزمین هنر بیان کرد: برای دسترسی بهتر خانواده‌ها و مربیان، سرزمین هنر تمامی ویدئوهای آموزشی و راهنمایی بازی‌ها را در وب‌سایت خود قرار داده است. کاربران می‌توانند با مراجعه به بخش پیوست‌های فرهنگی و کلیپ‌های آموزشی سایت، راهنمای کامل استفاده از بازی‌ها را مشاهده کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha